1 dec. 2008

World in conflict




World in conflict este un “real-time tactical video game”,dezvoltat de firma suedeza de jocuri Massive Entertainmen,si publicat de Sierra Entertainment ,pentru PC.
Jocul a fost lansat in 18-Septembrie-2007 si inca din primele zile de la lansare toata lumea la ridicat in salvi.
Acţiunea din World in Conflict se desfăşoară în timpul Războiului Rece şi nu prea, deoarece avem de-a face cu o istorie alternativă. Una în care Zidul Berlinului nu este desfiinţat în 1989 iar sateliţii sovietici din Europa de Est nu-şi recapătă independenţa politică, pentru a contribui la căderea URSS din 1991. URSS însă, anticipând acest colaps, amenință statele libere ale lumii, cerând sprijin global din partea ONU pentru ideologia comunistă. Naţiunile Unite ignoră acest santaj, rezultatul fiind că URSS atacă forţele militare NATO și statele Europei de Vest, angrenând şi Statele Unite în acest conflict. Aşa începe cel de-al treilea război mondial, în care din fericire nu se face uz de arme nucleare decât la nivel tactic, asupra unităţilor inamice. Trec astfel patru luni, în care armata americană alocă masiv trupe si infrastructură pentru lupta de pe frontul european împotriva rusilor.
URSS surprinde insa,pe toata lumea,printr-un atac surpriza impotriva Stateler Unite.
Prin Seattle ,aramata rusa incepandu-si sa-si croiasa drum prin SUA.De aici incepe si firul epic al jocului,jucatorul fiind pus un locotenent(Parker) care are in subordine un mic battalion.Cu acest battalion jucatorul este surprins in momentele lui de glories au fuga disperata pentru supravietuire. Interesant este că între misiuni şi în momentele de respiro vei asculta povestiti ale oamenilor prinsi în acest război neprevăzut (la fel ca și în Operation Flashpoint, sunt arătate pe scurt diferite imagini din viețile diferitelor personaje şi nu numai). Astfel, povestea este fără îndoială una dintre cele mai atrăgătoare părți ale single-player-ului, un lucru rar pentru un joc de strategie.
La inceputul fiecarei misiuni jucatorul isi va putea comanda cate unitati va dori in limita punctelor pe care le primeste.In timpul misiuni el va primi puncte pentru fiecre inamic distrus de unitatile sale.Aceste puncte pot fi folosite ulterior pentru chema diverse atacuri aeriene asupra inamicului.(fiecare atac aerian costand dupa complexitatea lui de la 5-puncte(atac aerian slab) pana la 50(bomba nucleara)).

World in conflict este pana acum ,cel mai bun joc de strategie, desemnat de cela mai bune site-uri de jocuri din lume avand cele mai mari note.

Pot sa spun ca acest joc a fost aproape perfect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasa un comentariu civic si de bun simt