3 oct. 2008

Counter-Strike 1.6 unul dintre cela mai jucate jocuri online...


        Abreviat CS, este un first-person shooter tactic aparut dintr-un mod Half-Life realizat de Minh "Gooseman" Le si Jess "Cliffe" Cliffe. Jocul a fost dezvoltat intr-o serie de variante de la lansarea originala, ce contine in prezent: Counter-Strike:Condition Zero, Counter-Strike:Source si Counter-Strike pentru Xbox .

Counter-Strike pune in lupta o echipa de teroristi si alta de trupe speciale ale politiei intr-o serie de runde. Fiecare runda e castigata fie prin indeplinirea obiectivului misiunii sau prin neutralizarea echipei adverse. Ultima incarnare a jocului, Counter-Strike:Source, e bazat pe motorul sursa(source engine) dezvoltat pentru Half-Life. Semne ale influentei majore pe care Counter-Strike o exercita pot fi vazute in aparitia unor mod-uri pentru jocuri ca Quake III Arena, Unreal Turnament, si alte shootere individuale ca Global Operations, America's Army, Call of Duty, True Combat Elite si multe altele.

 GAMEPLAY

Counter-Strike este un first-person shooter(FPS) in care jucatorii se alatura fie teroristilor fie echipelor speciale ale politiei. Fiecare echipa incearca sa indeplineasca obiectivele misiunii sau sa elimine echipa opusa. Fiecare runda incepe cu cele 2 echipe aparand simultan(SPAWN) fiecare in bazele lor aflate de obicei la capetele opuse ale hartii. Jucatorul poate sa aleaga intre 8 caractere diferite(cate 4 pentru fiecare echipa. Counter-Strike:Condition Zero a mai adougat cate un caracter fiecarei echipe). Fiecare jucator porneste, in general cu $800(desi suma poate fi editata de un administrator), 2 cartuse de munitie, un cutit, si un pistol: un Heckler & Koch USP 45 pentru fortele speciale ale politiei si un GLOCK 18c pentru teroristi. Jucatorilor li se da un ragaz inaintea inceperii fiecarei runde(cunoscut sub numele de freeze time) pentru a se pregati si a cumpara echipament. Se pot intoarce in zona de cumparare (baza) intr-un anumit interval de timp pentru a cumpara ecipament nou(90 de secunde default). Odata ce runda s-a terminat jucatorii supravietuitori tin echipamentele cumparate la inceputul rundei pentru a fi folosit in runda urmatoare. Jucatorii ucisi incep runda cu echipamentul de baza(default). 

Banusuri in $ sunt repartizate pentru castigarea unei runde, pierderea ei, uciderea unui inamic, salvarea unui ostatic sau plantarea bombei.

 HARTI

Hartiile din Counter-Strike determina gameplay-ul si obiectivele misiunilor. Sunt 3 tipuri de harti oficiale in Counter-Strike: Hostage rescue(salvarea ostaticilor), identificate cu ajutorul prefixului cs in fata numelui hartii(ex: cs_militia, cs_office), Bomb defusal(dezamorsare bomba), identificate cu prefixul de in fata numelui hartii(ex: de_dust2, de_inferno) si Assasination(sau asasinat) identificate cu ajutorul prefixului as(ex: as_oilrig), in care un membru al echipei fortelor speciale ale politiei devine VIP si trebuie protejat pana ajunge intr-o zana de evadare(acest tip de harta e absenta in Counter-Strike:Source). In versiuni timpurii ale jocului mai exista inca un tip de harta oficiala numita Terrorist Escape(evadarea teroriostilor). Diferite tipuri de harti au mai aparut pentru Counter-Strike 1.6 care nu sunt oficiale: FY(Fight Yard), AWP(Sniper War), AIM(Combat Skill) KA(Knife Arena), HE(Grenade-War), GG(Gun Game), si altele...

(sursa:http://cs.wazup.ro/download/counter-strike/1.6_nosteam_v6/)


   Dupa parerea mea Counter-Strike e unul dintre cele mai frumoase jocuri online care merge pe orice PC si il poti juca de oriunde si oricand.Chiar daca nu are o grafica prea buna in comparatie cu alte jocuri el esceleaza prin faptul ca are cerinte foarte mici si este foarte mic ca dimensiune.Are foarte multe harti si foarte multe moduri.




Un comentariu:

Lasa un comentariu civic si de bun simt